Microdermal

microdermalt

A piercingek új generációja, a Microdermal piercing (dermal anchor, surface anchor, dermal piercing), azaz egypontos testékszer. Előnye, hogy a testen szinte bárhol elhelyezhető, hiszen a hagyományos piercinggel szemben a microdermal a bőr alá kerül beültetésre, és csupán a díszítő elem látszódik annak felszínén. Behelyezése egy kicsi pogácsavágóhoz hasonló tárggyal történik, egy éles henger alakú (belül üreges) szerszámmal. Megjelölöm steril filccel a felületet, majd függőlegesen rányomom a bőrfelületre, elkezdtem forgatni, kivágok egy kör alakú 2-3 mm lukat, majd egy 2 mm vastag tűvel kettő vízszintes szúrást csinálok (talpnak a helyét alakítom ki ilyenkor). Ezt követően egy fogó segítségével behelyezem az ékszert. A folyamat nem fájdalmasabb általában, mint a hagyományos piercingnél.

Az ékszert teljesen fájdalommentesen cserélhetjük, ugyanis csak a bőrfelszín feletti fejhez kell hozzányúlnunk. Használják önmagában, és csoportban, már meglévő “hagyományos” piercing mellett is, ezenkívül rendkívül elterjedt a tetoválások bizonyos pontjaiba való elhelyezése is (például egy állatos tetoválás szemeként funkcionálva kiemeli annak szépségét).

Az ékszer anyaga csak és kizárólag titánium lehet, ugyanis ez meggyorsítja a gyógyulást, és nem válthat ki allergiás reakciót, így ha óvjuk dermalunkat a kiszakadástól, akár életünk végéig viselhetjük.

Az általam készített microdermal piercingekért katt ide, vagy látogass el Facebook oldalunkra!