GYIK

gyiki

Be kell jelentkeznem? Ha igen, hol és hogyan?
Igen, minden esetben szükséges az előzetes megbeszélés. Elérhetőségeim keresd az Elérhetőség menüpont alatt (a legjobb, ha telefonon keresel meg).

Szeretnék piercinget, de nem vagyok még 18. Mi a teendő?
Szülői beleegyező nyilatkozattal lehetséges 18 éven aluliak számára is a piercing behelyezése. Kivételes esetekben szükséges lehet a szülő/gondviselő személyes jelenléte is.

Fájni fog?
Ez függ az egyén fájdalomtűrő képességétől, az ékszer behelyezési helyétől stb. Kellemetlennek mondanám inkább, de mivel érzéstelenítés után történik a szúrás, így a minimumra van csökkentve ez a díszkomfort – tulajdonképpen egy pár másodperc alatt le is zajlik maga a szúrás.

Szúrás vagy lövés?
A piercinget szúrni kell, ugyanis ez nem roncsolja annyira a szöveteket, kevésbé körülményes és a vérzés lehetősége is kisebb. Ezenkívül gyorsabban is gyógyul a szúrt, mint a lőtt ékszer. Mindenképpen a szúrást mondanám.

Hogyan történik az ékszer behelyezése?
Először is megbeszélem a vendéggel, pontosan mit is szeretne. Ezt követően filccel bejelölöm az ékszer helyét, amit a vendég megnéz, és csak akkor kezdek neki a szúrásnak, ha tökéletes számára a kijelölt hely. Ezután sterilizálom az ékszert és a bőr felületét, majd jön maga az ékszer behelyezés, ami tulajdonképpen az egész procedúrának a legrövidebb része.
Microdermal és a Dermal Punch: Bőr alatti ékszerek behelyezésénél szoktam használni. Olyan mint egy kicsi pogácsavágó. Éles henger alakú. (belül üreges). Megjelölöm steril filccel és függőlegesen rányomom a bőrfelületre, elkezdtem forgatni, kivágok egy kör alakú 2-3 mm lukat ,majd egy 2 mm vastag tűvel kettő vízszintes szúrást csinálok (talpnak a helyét alakítom ki ilyenkor) majd egy fogó segítségével behelyezem az ékszert.

A sorrend tehát: jelölés, fogás, fagyasztás, és szúrás. További információkért látogass el a A piercingről – Szúrás menete menüpontba!

Mi a gyógyulás, ápolás menete, mire kell odafigyelni és mitől óvjuk?
Lásd: Piercingek kezelése menüpont.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>