2015-01-26 - piercingvarazs

Bizarr és veszélyes testékszerek

A testékszer nem új találmány, már a régi korokban, főleg a természeti népeknél is létezett. S bár régebben általában az egyén társadalmi rangját fejezte ki, manapság merőben más funkciói vannak. Ezek a nem mindennapi ékszerek ma már annyira elterjedtek, hogy szinte meg sem lepődünk egy piercing láttán, de azért vannak bizarr testékszerek, melyeken még mindig megdöbbenünk.

Fül- és orrtágítás
Hol van már az az idő, amikor egy második vagy harmadik fülbevaló különlegesnek számított! Habár régen a mali peul törzsnél a csábítás és a gazdagság jelképének tartották a kitágított fület arannyal vagy ezüsttel ékesítve, ez egy mai embernél inkább ijesztő látványt nyújt. Az eljárás lényege az, hogy a kilyukasztott fülcimpába folyamatosan egyre nagyobb tágító gyűrűket helyeznek, s ha ezt elég ideig folytatják, olyan nagyra megnyúlhat a fülcimpájuk, hogy akár át is látni a keletkezett lukon. Sajnos arra is akad példa, hogy ezzel az eljárással valaki nem a fülcimpáját, hanem az orrát díszíti, kvázi további orrlyukakat létrehozva. Nem mindennapi látvány, náthásan kifejezetten különleges lehet. Ennél már csak az ánusz tágítása bizarrabb, itt különböző speciális eszközökkel a végbélnyílást teszik tágabbá. Egészségügyi kockázatait talán felesleges is taglalni.

Gyöngyök a bőr alatt
Ma már egy sima köldökpiercing vagy orrkarika polgárpukkasztásnak nem elég, így hódít a bőr alá beültethető különböző golyók vagy formák divatja. Ezeket szinte bármelyik testrészbe be lehet ültettetni, de gyakori a nemi szerveket takaró bőr alá-közé helyeztetés is, mely állítólag fokozza az élvezeteket. Nemcsak golyókat, de például csillag, vagy más alakú formát is beültethetnek bőr alá, mely aztán kidudorodik. A piercing beültetésekor fémallergia alakulhat ki, de a nyelvbe, szájba tett ékszerek esetén ezen kívül idegi sérülés vagy fogkárosodás is előfordulhat. Nagy testfelületen végzett beültetések idegi károsodást is okozhatnak.

Ékszer a szemgolyóban, szemtetoválás
Holland szemsebészek fejlesztették ki azt a módszert, mellyel apró ékszereket ültetnek a szem kötőhártyájába. Az ékszer kicsi, 3,5 mm széles, szívecske vagy félhold alakú. Orvos helyezi fel helyi érzéstelenítésben, mikroszkóp alkalmazásával. Az apróság ára 500 és 1000 euró között változik. Ha ez nem elég, kérhető még a szaruhártya tetoválása. Az, hogy az eljárás már a 19. században is divat volt, nem teszi szebbé az így manipulált szemet. Konkrétan a szemgolyóba injekciózzák a tetováló festéket, melytől a szemfehérje néhány nap alatt a kívánt színűre változik. Ma már létezik orrba szúrt szemüveg is, mely tulajdonképpen a két szemöldök között átszúrt és rögzített fémpiercing, melyre a szemüveget lehet felcsiptetni.

Bőrbe égetett díszek
A bőr tetoválása évezredek óta divat, már egyiptomi múmiákon, szobrokon is megtalálhatóak voltak. Ugyanakkor korunkban szinte mindenkinek van már, így aki ki szeretne tűnni közülük, választhatja a bőrbe égetett tetoválást. Felforrósított eszközzel égetik a mintát a bőrbe, mely aztán hegesedik, így a minta tartósan vöröslik az illető testén.

Intimpiercingek régen és most
Mellbimbókarika
Régen a római légionáriusok mellbimbójukat karikával ékesítették, s manapság is sokan követik a példájukat. Azonban ez veszélyeket is hordoz magában, hiszen a seb elfertőződhet, megsérthet egy ideget, ezzel sok fájdalmat okozva, nem is beszélve arról, hogy hölgyek esetében milyen probléma, ha gyermeküket szoptatni szeretnék.

Csiklógyűrű, szeméremajak-gyűrű

Lányok és asszonyok azonban nemcsak a mellbimbójukat díszíthetik fémekkel, létezik csiklógyűrű is, mely Magyarországon is egyre elterjedtebb. Az ékszer felhelyezése után viszont a gyógyulási idő 2-3 hét is lehet, de előnyei közt szerepel, hogy állítólag a férfiakra rendkívül izgató hatással van. Kérdés, hogy megéri-e.

Rövidebb gyógyulási idővel büszkélkedhet a szeméremajak-gyűrű, mely szeretkezés közben a nők orgazmusát és a férfiak örömét is fokozza. Külső és belső szeméremajakra egyaránt helyeznek fel ilyet, sőt a külső szeméremajkakba akár több tucatot is, s ezek láncokkal, lakatokkal is összeköthetők.

Szeméremajak-nyújtás

Afrikai bennszülötteknél volt szokás a szeméremajkak nyújtása, így a kisajak akár 10 cm-rel megnagyobbítható volt. Ez mai korunkban ugyan ritka, de előfordul, hogy valaki ezt találja izgatónak.

Mi a helyzet a férfiakkal?
Az arabok találták fel például a hafadát, mely a herezacskót átszúró, azt lefelé húzó gyűrű. Ez ma is divat, de akad, hogy több gyűrűt is viselnek, melyeket összeláncolnak egymással.

A Prince Albert gyűrű a viktoriánus korban “látta meg a napvilágot”, ez a húgycső kivezetésétől a fitymaszalagig húzódó 2-3 centiméteres karika, melyet anno szinte minden katonának viselnie kellett. Elvileg fokozza a partner örömét, de a mellékhatásként jelentkező vizeletszétszóródás már talán kevésbé. Arról nem is beszélve, hogy minden ilyen beavatkozás után a szexuális érintkezés egy ideig nem tanácsos a fokozott fertőzésveszély miatt.

A Prince Albert gyűrű “testvére” az oetag, mely szintén egy gyűrű, de keresztirányban szúrja át a makkot, s ebből egy tulajdonos kettőt vagy többet is viselhet, melyeket lakattal összezárva megakadályozható a közösülés.

De szúrható a makkba például ampallang is, mely egy pálca, két végén golyóval, ami a kiesést hivatott megakadályozni. A makkperemet átszúrva beültethető karika vagy rúd neve pedig dydoe, mely a fityma mozgatásakor a férfiak izgalmát fokozza.

Forrás: www.origo.hu

Sajtó érdekességek bizarr / intim piercing / piercing / testékszer / veszélyes /

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>