2015-01-26 - piercingvarazs

Rémhírek a piercingről – és az igazság

Egészségtelenek és fertőzések forrásai lehetnek a piercingek? Portálunk annak járt utána, mi igaz a testékszerrel kapcsolatos rémhírekből, illetve, hogyan előzhetőek meg a behelyezéssel járó gondok.

Egyre elfogadottabb, de még mindig nem arat osztatlan sikert a piercing, amit több száz évvel ezelőtt még protokollból viseltek az emberek, akik ezzel jelölték társadalmi rangjukat. Portálunk annak járt utána, mi igaz a testékszerrel kapcsolatos, ma terjedő rémhírekből, illetve, hogyan előzhetőek meg a behelyezéssel járó gondok.“Piercingem nélkül ma már meztelennek érezném magam”

– A piercingemmel sosem volt problémám, pedig köldökékszeremet már hét éve csináltattam. Igaz, az első időben nagyon vigyáztam rá, illetve be kellett tartanom az előírásokat, azóta csak időnként tisztítgatom – mondta el tapasztalatait portálunknak Eszter, aki gimnazistaként lázadásból vállalta be a divatos szúrást, mára azonban a piercingje nem az önkifejezéséhez tartozik, de szinte meztelennek érezné magát nélküle.

Hasonlóan vélekedik a témáról a győri Jovanovics Noémi is, aki évek óta hord testékszert, amelyek számát lassanként folyamatosan bővítgeti.- Barátaimon tetszett meg a piercing, amivel sosem akadt problémám, pedig hallottam a rémhíreket. Szüleim nem igazán támogattak döntésemben, de idővel elfogadták. Ékszerem nem gátol meg semmiben sem, leginkább akkor érzem magam furcsán, ha valamiért ki kell vennem – mesélte Noémi.

A hanyagság beárnyékolhatja az ékszer csillogását

Azonban a hölgyek pozitív tapasztalatai ellenére az sem ritka, hogy kellemetlenségek adódnak a testékszerekkel.

– Többen önkéntelenül is piszkálják új piercingjüket, amivel irritálják a bőrüket, gyakran koszos kézzel nyúlnak a megsebzett felülethez, illetve az is gond, ha nem tartják be az utókezelési eljárásokat – számolt be az esetleges problémákról Walter Ádám, egy belvárosi piercing stúdió testékszer behelyezője, aki elmondása szerint mindig hangsúlyt fektet arra, hogy a behelyezés után vendégeinek részletes tájékoztatást adjon az utókezelésről.

Mindez elengedhetetlen Bély Mária, győri bőrgyógyász szerint is, aki emellett azt is fontosnak tartja, hogy az ékszer behelyezése előtt a vendégek tisztában legyenek egészségi állapotukkal.

- Leginkább allergiából és fertőzésből eredő tünetekkel keresnek fel a piercinget viselő betegek. Ezek azonban kiküszöbölhetők egy kis odafigyeléssel is.Fémérzékenyek esetében a farmer gombja, illetve a csatok alatt is irritáció figyelhető meg. Ilyen esetekben érdemes az ékszer behelyezése előtt elvégeztetni egy allergia tesztet, amelyből kiderül, milyen fémből készült piercinget kell választani.

Fertőzések pedig elkerülhetőek, ha az ékszer alatt alaposan mosakszunk, illetve a begyógyulási időszakban betartjuk a kezelési előírásokat – fogalmazta meg a szakértő, aki szerint a stúdió higiéniai állapotát is érdemes figyelembe venni, ha az ékszerbehelyezés mellett döntünk.

“Mindenkit úgy kell kezelnünk, mintha AIDS-es lenne”

Stúdiónkban mindenkit úgy kell kezelnünk, mintha AIDS-es lenne, így kerülhetjük el a súlyos hibákat, illetve így mondhatunk ellent a rémhírterjesztőknek. Mindig maszkot, eldobható kesztyűt, egyszer használatos tűt használunk. Előre nem kérdezzük ki a vendégeket egészségi állapotukról, de a biztonsági előírások betartásával nem történhet baj.Azért, hogy végképp elkerüljük a betegségek kialakulását, fel szoktuk ajánlani, hogy az első testékszer cserét ingyen vállaljuk – számolt be érdeklődésünkre a piercinges, aki úgy látja, az ősi kultúrákban is megfigyelhető testékszerek a rémhírek ellenére sem mennek ki a divatból, de érzékelhető, hogy mára kevesebben választják ezt az önkifejezési formát.

Forrás: www.kisalfold.hu

Sajtó érdekességek

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>