2015-01-26 - piercingvarazs

Tetoválás, piercing – jó-e ha látszik az állásinterjún?

Apróságok is dönthetnek arról, hogy ki kapja meg az áhított állást. A szakmai felkészültségen kívül a külsőségek is számítanak, írja cikkében a beol.hu.

Az első benyomás meghatározó, főként így van ez egy állásinterjún. Ma már stylistok, munkaügyi szakemberek és trénerek hada foglalkozik a sikeres interjúra való felkészítéssel.

Fontos az ápolt külső, de nem kell túllőni a célon sminkben, frizurában, öltözködésben sem, vagyis nem divatbemutatószerűen kell megjelenni. Olyan apróságokra is érdemes figyelni, hogy ne legyen piszkos a cipőnk, lerágott, lekopott a körmünk.
A hölgyeknél lényeges a bőrápolás, főként a ruhából kilátszó testrészeken, a kézfejen, a körmökön, az arcon, a nyakon, a dekoltázsnál. A a nőknél a haspóló, a térd feletti szoknya nem ajánlott, a férfiaknak inget, hosszú vászonnadrágot célszerű felvenniük.

A nőknél fontos a száj, a szem, a szemöldök kiemelése, jellemzően pasztellszínekkel. Hidratáló alapozókrémet és púdert érdemes használni az esetleges bőrhibák eltüntetésére. Kerülni kell a kihívó, erős, éles kontúrokat, a túlzott csillámporozást.

Az illatokkal kapcsolatban jó tudni, hogy a hivalkodó, nehéz, fűszeres, émelyítő illatok inkább ártanak ilyen helyzetben.

Nem kell a legújabb frizuradivatot követni, de a vonzó hajviselet is hozzájárulhat a sikerhez. A férfiaknak célszerű az állásinterjú előtt egy héttel hajat vágatni, a borotválkozásra is oda kell figyelni. A legtöbb munkakörnél a látható testékszereket, a tetoválásokat kerülni, takarni, halványítani kell. Van már olyan álláshirdetés, mely külön előírja, hogy a jelentkezőnek nem lehet tetoválása.

Az első benyomás része a kézfogás is. Az álláskeresőnek késznek kell lennie a kézfogásra, de ezt nem neki kell kezdeményeznie. A mosoly, az állásinterjút végző szemébe nézés szintén előnyt jelenthet, a mobiltelefont ki kell kapcsolni, a rágógumit el kell felejteni.

Tíz perccel a leegyeztetett időpont előtt meg kell érkezni, a késéssel „elvághatja magát” a jelentkező.

Forrás: www.beol.hu

Sajtó érdekességek állásinterjú / piercing /

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>